8 januari 2021 - Forever Plants Leestijd 5 min

Hotnews: Forever Plants en Kwekerij PostPlants uit Pijnacker gaan samenwerken!

Groene kamerplanten zijn hip en geliefd en zijn op steeds meer plekken prominent(er) aanwezig.  Niet alleen bij mensen thuis in de huiskamer, slaapkamer of op de thuiswerkplek, maar ook binnen bedrijven zien we steeds meer planten verschijnen. En dat is niet heel vreemd. Een mooi groen meubelstuk geeft een warme en sfeervolle touch aan het interieur, maar ook het luchtzuiverende effect van de plant gaat een steeds belangrijkere rol spelen.   

Samenwerking met PostPlants uit Pijnacker

Als Forever Plants willen wij natuurlijk maar al te graag voldoen aan de groeiende vraag naar groene kamerplanten. Daarom zijn wij een samenwerking gestart met kwekerij PostPlants uit Pijnacker. Zij kweken sinds jaar en dag Anthurium potplanten. Voor Henk Post, eigenaar van de kwekerij, was het na 30 jaar Anthurium teelt echter tijd voor een nieuwe uitdaging. En die heeft hij gevonden: hij gaat groene kamerplanten produceren! In 2021 zal de teelt en de verkoop van Anthuriums worden afgebouwd. Rond augustus 2021 zullen de laatste Anthuriums de tuin verlaten.

De totale productiecapaciteit van Forever Plants wordt hierdoor met twee hectare uitgebreid en komt in totaal neer op zo’n zes hectare. Begin dit jaar start in Pijnacker de productie voor Forever Plants. Vanaf juni 2021 zullen we de eerste planten kunnen afleveren. Op deze manier kunnen wij een nog breder assortiment aanbieden aan onze klanten en kunnen we beter voldoen aan de vraag. Daarnaast kunnen we ons aandeel als groen mix specialist versterken.

De toevoegingen aan ons assortiment

Maar wat betekent dit nu concreet? We gaan 15 nieuwe soorten in potmaat 14 en 17 toevoegen aan ons assortiment. Onder deze nieuwe soorten vallen natuurlijk de toppers binnen de groene planten als de Calathea, Alocacia en Philodendron, maar ook de Musa en Monstera. Een belangrijke stap voor de toekomst van Forever Plants!

Wil je meer weten? Kijk dan vooral op Floriday / FloraXchange of neem contact op met één van onze verkopers!

Meer blogs lezen?