5 oktober 2018 - Erik Persoon Leestijd 5 min

Herfstgevoel: drukte en verbouwingen in en rond de kas

Ken je dat? Het idee dat het mooiste seizoen voorbij is, dat de blaadjes beginnen te vallen en eigenlijk alles steeds een beetje somberder lijkt te worden? Normaal gesproken heb ik daar elk jaar best last van, maar dit jaar heb ik er nog geen tijd voor gehad. Aan alle kanten wordt er namelijk gebouwd en verbouwd binnen Forever Plants. Benieuwd? In dit artikel breng ik je volledig op de hoogte van alles wat er loopt!

Verbouwingen in en rond de kas

We zijn druk bezig met het verbouwen van de schuur. Hij werd namelijk te klein om de groeiende stroom van bestellingen te kunnen verwerken! Momenteel wordt er dus druk gewerkt om de schuur een stuk uit te breiden. Intussen hebben we in de kas ook ventilatoren en insectengaas geïnstalleerd, om onze mooie planten een nog beter klimaat te geven.

Als je bij ons langskomt, zul je zien dat de gehele Zwethlaan open ligt. Dit komt doordat we een aansluiting op het aardwarmte project Trias gaan krijgen! We kunnen onze kas dus binnenkort een stuk duurzamer verwarmen, omdat we de warmte uit de grond halen. Meer duurzame energie bestaat er haast niet!

Forever Plants staat niet stil

Ook aan de interne organisatie wordt steeds weer gesleuteld. We willen altijd nieuwe uitdagingen creëren en andere teamsamenstellingen proberen, om zo tot de optimale situatie te komen. Onze collega Halina werkte bijvoorbeeld eerst mee in het aflever team, maar is nu op kantoor te vinden, waar ze het sales team versterkt. Paulina heeft haar taken als teamleider van het aflever team overgenomen!

Ook hebben we een aantal nieuwe collega’s aangenomen. Leon is ons teelt team komen versterken en zorgt ervoor dat onze planten gezond kunnen groeien. En ook bij Plantsome is een nieuwe collega gekomen: Laura is Axel komen ondersteunen, iets waar Axel wel heel erg aan toe was!

Verder loopt er een groep studenten rond die het sorteerproces van de yucca’s gaat proberen te verbeteren. We zijn erg benieuwd naar de uitkomsten van hun onderzoek.

Druk, druk, druk

Zelf ben ik druk bezig met onze samenwerking met het World Horti Center, de cooperatie Trias Westland en de reconstructie van de Broekpolder. En of dat alles is? Zeker niet! Thuis zijn we ook nog bezig om onze huiskamer te renoveren. Je begrijpt: ik heb weinig tijd voor het herfstgevoel! Laat de winter maar komen, dan ga ik een tijdje met winterslaap… 😉

Meer blogs lezen?