8 januari 2019 - Lennard Toma Leestijd 5 min

Een volledig democratisch gekozen truck

We hebben wat nieuws. En geloof ons… Dit is nog nooit in de geschiedenis van Het Westland gebeurd. Onze huidige truck, om al onze mooie groene planten te vervoeren, gaat al een tijdje mee. Hoe lang? Dat weten wij niet eens meer. Tijd voor een nieuwe dus! Maar… Hoe gaat die worden? Dat hebben we op een bijzondere manier gekozen.

De nieuwe specs

Naast dat het gewoon een moderner voertuig is, waar onze meester-chauffeur Rodney lekkerder in kan cruisen, is hij ook nog iets langer. In onze oude truck was het soms passen en meten om alles goed te kunnen vervoeren, maar nu kunnen alle karren op dezelfde manier de ruimte in. Zo blijven ze beter vastzitten, wat een stuk veiliger en fijner is voor onze planten!

De kleur

We kunnen natuurlijk nog een hele waslijst geven van de verschillende gadgets en snufjes van de nieuwe truck. Maar waar de buitenwereld vooral mee te maken gaat krijgen is het uiterlijk. En precies daarover was flink wat discussie binnen Forever Plants.

De kleur van de zijkanten en achterkant van de truck is een belangrijk onderdeel voor de branding en daar waren meerdere opties voor. De truck zou in het wit kunnen, zoals deze website en de rest van onze huisstijl. Maar hij kon ook in de donkere kleur, waar de kleuren uit ons logo worden omgedraaid, een negatief dus.

Sommige collega’s, waaronder Rodney, vonden het negatief erg mooi. Maar ja, past dat dan wel goed bij de huisstijl? En wie gaat daar een keuze over maken? Wordt dat Rodney, of toch iemand anders? Het gaat immers om de uitstraling van de hele organisatie…

En toen?

Toen gebeurde er iets moois. Hetgeen wat zich nog nooit in het Westland heeft voorgedaan  (voor zover wij weten) als het om een nieuwe vrachtwagen gaat. Er werd een vergadering ingepland waar mensen vrijwillig bij konden zijn om een stem uit te brengen op de twee opties. Zelfs de ontwerpster van het logo en de huisstijl werd uitgenodigd om mee te denken.  

Met een opkomst van ongeveer 25 man bleek er behoorlijk animo te zijn om mee te denken. De methode om de knoop door te hakken? Stemmen! Voor de stemronde werden eerst zo neutraal en objectief mogelijk de voor- en nadelen van beide besluiten aan de groep door verschillende collega’s verteld.  

Het oordeel werd geveld: De donkere versie. Het oogde stoerder. Zou meer opvallen. En Rodney zou in z’n nopjes ermee zijn.

Waarom is dit belangrijk?

Bij Forever Plants proberen we de mensen zoveel mogelijk mee te nemen in besluitvorming. Door er transparant over te zijn laten we onze collega’s begrijpen wat er speelt, hebben ze meer feeling met de organisatie en kunnen ze daarmee de juiste besluiten voor FPG maken.  

Het liefst delen we ze de besluiten niet alleen mee, maar laten we ze ook nemen. Waar dit een mooi voorbeeld van is geweest.  

Spot hem

De nieuwe truck komt er binnenkort aan en is in regio Westland en richting Aalsmeer goed te bewonderen. Als je hem spot, laat je ons dan weten wat je ervan vindt?

 

Meer blogs lezen?